Hoeveel verschillende Pokémon zijn er?

Doordat de Pokémon al zo lang bestaan zijn er ondertussen al een heleboel verschillende Pokémon. In de eerste generatie Pokémon is er gestart met 150 verschillende wezens. In de loop van de jaren is dit aantal flink gestegen.

De verschillende Pokémon-types

Zoals de echte die hard Pokémon fan wel zal weten zijn er een aantal verschillende Pokémon-types. Deze zijn onder te verdelen in zeker 10 verschillende types. Dit zijn onder andere de Fire, Dragon, Electric, Grass, Eevee en Psychic Pokémon. Iedere Pokémon heeft sterke maar ook zwakke kanten. Zo heeft de Fire Pokémon het voordeel dat deze heel goed is tegen bijvoorbeeld de Grass Pokémon maar komt deze Pokémon dat water Pokémon tegen dan delft hij toch echt het onderspit en verliest hij.

Het totaal aantal Pokémon, hoeveel zijn dat er nu?

Op dit moment zijn er 889 verschillende Pokémon de uitgekomen zijn en eerlijk gezegd zal het ons niets verbazen wanneer dat dit aantal nog zal gaan stijgen. De Pokémon zijn nog veel te populair om er niets meer mee te doen. Juist doordat er steeds andere Pokémon aan toegevoegd worden krijgen ze weer een boost en is het voor mensen weer interessant om er weer wat mee te gaan doen.

Welke is de meest bekende Pokémon?

De meeste bekende Pokémon die we eigenlijk allemaal wel kennen dat is Pikachu. Het geweldige grote gele beest met de vriendelijke lach en de rode wangen en een staart in de vorm van een bliksemschicht. De sterkte van Pikachu is het opslaan van energie. Dit kan Pikachu dan later weer gebruiken tegen andere Pokémon door de elektriciteit die Pikachu uit kan stoten via de handen. Wanneer Pikachu met een groep is kan er zelfs een ware bliksem storm veroorzaakt worden.

Pikachu kan ook zichzelf elektrocuteren waardoor Pikachu een speciale move kan gebruiken. Deze move wordt ook wel Volt Tackle genoemd. Een goede tweede plek is weggelegd voor Charizard en komt uit de eerste generatie. Dit type Pokémon is van het vuur-type. Wanneer je begint met het spel Pokémon Go is de kans groot dat dit de eerste Pokémon is die je zit en kunt vangen. Daarna volgen er nog vele andere Pokémon die je kunt gaan vangen.

Je kunt je wel voorstellen dat je heel wat uurtjes zoet bent voordat je alle Pokémon die er zijn hebt gevangen. De meeste bekende Pokémon zijn makkelijker te vangen dan Pokémon die niet zo bekend zijn.