Untitled (521 × 554 px) (389 × 582 px) (27)

Pokémon en films, hoeveel zijn er uitgebracht

Wanneer je op zoek gaat naar Pokémon dan kom je heel veel verschillende dingen tegen want Pokémon is razend populair. Het is niet iets van de laatste tijd maar dat is al jaren zo. Waarschijnlijk heb je er zelf als klein kind ook wel wat van gehad of heb je iets verzameld van Pokémon zoals de plaatjes. Naast dat er van alles te verzamelen en te spelen valt wat te maken heeft met Pokémon is er ook genoeg te kijken. Er zijn in de loop der tijd al heel wat series en films uitgebracht, maar welke films zijn er nu eigenlijk?

Verschillende reeksen Pokémon films

Pokémon heeft verschillende reeksen films. In het totaal zijn er zeven. De zeven reeksen zijn

- Original Series
- Advanced Generation
- Diamond & Pearl
- Black & White
- XY
- Sun & Moon
- Pocket Monsters
In het totaal zijn er 24 films uitgebracht. Bij elke film die is uitgebracht zit een mini film. Deze zijn niet allemaal in Nederland te zien. Dit komt omdat na de derde film de distributie overgenomen is door een ander bedrijf en deze de Pikachu Short niet meer bij op de dvd heeft gezet.

Welke film was de eerste Pokémon film?

De eerste Pokémon film uit de Original Series reeks die uit werd gebracht heet Mewtwo tegen Mew. Deze werd in 1998 uitgebracht. In Nederland werd deze film op 20 april 2000 uitgebracht op video en op dvd. Er staat dan ook nog een kleine mini film bij op genaamd “Pikachu’s vakantie”.

Zijn alle films in de bioscoop geweest?

In Nederland zijn niet alle Pokémon films in de bioscoop geweest. De laatste film die is uitgebracht in de serie Sun & Moon in 2019 is in Nederland wel te zien op Netflix maar heeft nooit in de bioscoop gespeeld.

De muziek van de films

De muziek die bij de films werd gebruikt is vaak van dezelfde componisten geweest. De meest bekende componist is Shinji Miyazaki. In Nederland zijn er ook een aantal soundtracks uitgebracht die door verschillende zangers en zangeressen werden gezongen. De meeste titelsongs zijn gebaseerd op televisie leaders.

Tony Neef was de eerste Nederlandse zanger die een nummer in het Nederlands heeft uitgebracht. Dit was in de derde film van Pokémon die in Nederland is uitgekomen. In Nederland zijn niet alle soundtracks op cd uitgebracht. Na 2001 zijn ze daarmee gestopt.