Pokémon vangen, hoe doe je dat?

Sinds dat de Pokémon bestaan zijn er al vele tientallen spellen en films uitgekomen. Een ontzettend bekend spel is het Pokémon Go. Dit spel kun je installeren op je smartphone en al wandelend door je eigen huis en je eigen buurt kan je Pokémon gaan vangen. Superleuk maar ook nog eens goed voor je. Want zo wil je graag een stuk gaan wandelen.

Pokémon vangen. Wat heb ik ervoor nodig?

Je hebt er niet heel veel voor nodig. Het enige wat je ervoor nodig hebt is het spel op je smartphone, een internetverbinding op je smartphone en Pokeballs. Met deze Pokeballs kun je door middel van swipen een Pokémon vangen. Je kunt ook Pokémon vangen met Razz Berry. Je kalmeert hiermee eerst de Pokémon om deze dan vervolgens makkelijker met een Pokeball te kunnen vangen.

Pokeballs, hoe kom ik daar dan aan?

De Pokéballs die je nodig hebt om Pokémon te kunnen vangen die kun je vinden bij Pokestops. Pokestops kun je herkennen aan de torens die op je kaart te zien zijn. Is de Pokestop binnen het bereik van jouw cirkel? Dan kun je erop klikken. Je kunt de afbeelding door middel van swipen snel ronddraaien. Er komen dan items uit en daar zitten dan Pokeballs bij. Wanneer je een level stijgt krijg je ook Pokeballs waar je dan weer Pokémon mee kunt gaan vangen.

Hoeveel verschillende Pokeballs zijn er en hoe werken ze?

Het spel is ooit begonnen met 3 verschillende Pokeballs waarmee je Pokémon kon gaan vangen. Inmiddels zijn dit er al een heel stuk meer en zitten we tegen de dertig Pokeballs aan.

Dat je een Pokeball kunt gebruiken om een Pokémon mee te vangen dat weten we intussen maar hoe dan? Je kunt met de Pokeball gooien door hem vast te houden, naar voren te slepen en dan vervolgens los te laten. Als het ware gooi je er dus mee. In het begin zal het niet zo makkelijk gaan maar hoe vaker jij het probeert hoe makkelijk het je af zal gaan. Voor een Pokémon die je vangt krijg je XP waardoor je in level kunt stijgen. 

Is de Pokémon die jij op je scherm ziet boos of wil deze je zelfs aan gaan vallen dan kun je deze het beste een Razz Berry geven zodat de Pokémon wat rustiger gaat worden. Je kunt daarna een Pokeball gooien om de Pokémon proberen te vangen.